Støj og akustik

Akon A/S knytter virksomhedens forretning sammen med medarbejderens trivsel

 Link til FacebookLink til Linkedin

Støj påvirker også effektiviteten

 

Problemer med støj er ikke kun et spørgsmål om din og kollegernes velbefindende. Det er også et spørgsmål om effektivitet og produktivitet. Sagen er nemlig, at støj som regel skaber uønskede forstyrrelser på arbejdspladsen.

 

Gå væk støj

Én ting er sikkert: Støjen forsvinder ikke af sig selv.

Hos AKON angriber vi typisk problemerne efter denne skabelon:

  • Vi udreder støjproblemerne. Det gælder også de sammenhænge, problemet indgår i.
  • Støj og -akustikmålinger gennemføres.
  • I får forslag til, hvordan vi kan dæmpe eller indkapsle støjen.
  • Et forslag til en akustikregulering præsenteres.
  • Sammen sætter vi de processer i gang, der kan skabe de nødvendige forandringer.

 

Uønsket lyd

Støj er helt enkelt lig med uønsket lyd ifølge definitionen, men alle kan vel være enige om, at det så også kan være en meget individuel sag, hvad der er uønsket lyd. Spiller teenagesønnen heavy metal på sit værelse, så hele huset ryster, vil det nok ikke være støj for ham. Anderledes vil det formentlig blive opfattet af søsteren i værelset ved siden af, hvor der læses lektier.

Sådan er det til dels også på en arbejdsplads. Selvfølgelig er der helt faste grænser for, hvor meget støj, du må udsættes for på jobbet, men hvornår støjen generer afhænger af, hvilket job du har og af andre individuelle forhold. Giver støjen mening? Er det din støj eller min? Er støjen pludselig? Har du selv på nogen måde kontrol over støjen? Kan du gå væk, slukke eller dæmpe støjen? Alle disse spørgsmål har betydning for, hvordan du opfatter støj.

Når støjproblemet er blevet præcist identificeret, kommer vi til løsningerne, og der kan være rigtig mange, forskellige løsningsmuligheder. I de fleste tilfælde vil løsningerne – oveni de rent tekniske foranstaltninger – rumme et fokus på de organisatoriske forhold på arbejdspladsen.

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

 

Åbningstider

mandag-torsdag
kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

 

etiskkodeks

 

 Link til Code of Care

pnlogo

 

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere