APB

Akon A/S knytter virksomhedens forretning sammen med medarbejderens trivsel

 Link til FacebookLink til Linkedin

Kemi og biologi

 

AKON kan

Hjælpe med at måle eller undersøge, om der er:

  • En kemisk belastning
  • En biologisk belastning
  • Støv

Kemiske belastninger kommer typisk fra de produkter, vi anvender. Det kan f.eks. være maling, smøremidler, opløsningsmidler eller rengøringsmidler. Produkter, der er faremærkede kræver ofte brug af værnemidler. Akon kan hjælpe med at undersøge, hvilke produkter, det drejer sig om. Vi kan også hjælpe med at lave brugsanvisninger (APB), hvor det beskrives, hvordan man skal forholde sig til produkterne på arbejdspladsen.

Den mest almindelige biologiske belastning er skimmelsvamp. Der er skimmelsporer overalt i naturen og i vores boliger. Hvis ikke der er fugt og varme tilstede udvikler skimmel sig ikke, mens fugt og varme får skimmelsvampe til at gro. Symptomerne på skimmelsvamp belastning ligner de samme som ved astma eller allergi. Akon kan lave målinger, der påviser, om der er fugt i bygningsdelen, og om der er vækst af skimmelsvamp.

Støv forekommer både i produktionsmiljøer og i indeklimaet. Akon kan lave målinger, der påviser om støvniveauet i luften er for højt.

 

Situationer fra vores hverdag:

I har haft en vandskade på grund af fygesne. Loftet i kontoret har været skjoldet, men er malet over. Nogle af medarbejderne i kontoret er begyndt at få irriterede slimhinder, kløe i øjnene og andre hoster mere end normalt. Akon udtager en prøve, der viser, at der gror skimmelsvamp på loftsbeklædningen. De angrebne dele skal udskiftes, og det skal sikres, at al fugten fra vandskaden er tørret ud, og at der ikke igen kan ske en opfugtning.

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

 

Åbningstider

mandag-torsdag
kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

 

etiskkodeks

 

 Link til Code of Care

pnlogo

 

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere