Cases

Akon A/S knytter virksomhedens forretning sammen med medarbejderens trivsel

 Link til FacebookLink til Linkedin

De holder os i ørerne

 

Havnekaptajn Theis Christensen, Thyborøn Havn, klager ikke over at blive holdt i ørerne, selv om han mener, det er præcist, hvad AKON udsætter ham og de 20 kolleger for.
De har selv bedt om det. Siden 2014 har de allieret sig med AKON, der har været indpisker og tovholder, når det kommer til havnens løbende forbedringer af arbejdsmiljøet.
Jeg vil ikke sige, at vi glemmer arbejdsmiljøet, men derfor kan det alligevel godt ske, at arbejdsmiljøet lige træder et skridt tilbage i ens bevidsthed i en travl hverdag. Her er det en stor fordel, at der kommer en konsulent udefra, som kan holde os på sporet,” forklarer havnekaptajnen.

Thyboron Havn Havnekaptajn Theis Christensen

Ifølge Theis Christensen er den allerstørste fordel ved samarbejdet med AKON, at medarbejderne får struktur og overblik over arbejdsmiljøet. På den måde bliver der løbende fulgt op på, om de forskellige tiltag gennemføres i den takt, det er aftalt i blandt andet APV’en.
Et godt arbejdsmiljø er ikke blot et spørgsmål om medarbejdernes velbefindende på jobbet i Thyborøn.
Det er også noget, der bemærkes rundt omkring, og det er der penge i.
Tendensen er, at mange af de større kunder, vi servicerer, selv arbejder med at højne sikkerhedskulturen i deres organisation, og de er bestemt ikke ligeglade med, hvordan vi håndterer vores arbejdsmiljø. Der skal være orden i tingene,” siger Theis Christensen.

Han spøger i øvrigt med, at det er AKON’s skyld, at Thyborøn Havn i 2019 kan indvie et helt nyt og moderne havnekontor. AKON’s konsulenter var for år tilbage involveret i indeklima-undersøgelser af det gamle havnekontor. Det er nedslidt og utæt.
Personligt mener havnekaptajnen, man aldrig bliver færdig med at forbedre arbejdsmiljøet.
Der vil altid være muligheder for at justere det ene og det andet, men jeg er tryg ved fremtiden på det område. Jeg synes, vi gennem det lange seje træk og samarbejdet med AKON og deres arbejdsmiljøkonsulent, Karin Borup Herping, har opnået en virkelig velfungerende sikkerhedskultur,” tilføjer han.

 

Facts om Thyborøn Havn

Tyboron Havn logoHavnen i Thyborøn, som blev anlagt i 1914, er en af landets vigtigste fiskerihavne sammen med Skagen og Hanstholm, men havnen er meget mere end fisk. Målt på godsmængder er den i top-ti herhjemme. I 2017 nærmede havnen sig to millioner tons gods. Det er en såkaldt kommunal selvstyrehavn, som ejes af Lemvig Kommune. Der er 20 medarbejdere i Thyborøn Havn fordelt på tre afdelinger. Næste år får de et helt nyt havnekontor på næsten 600 kvadratmeter.

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

 

Åbningstider

mandag-torsdag
kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

 

etiskkodeks

 

 Link til Code of Care

pnlogo

 

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere