Cases

Akon A/S knytter virksomhedens forretning sammen med medarbejderens trivsel

 Link til FacebookLink til Linkedin

Jamen; Kan et godt arbejdsmiljø betale sig?

 

Kristine Lundfold, HR ansvarlig hos tøjvirksomheden ID® Identity i Holstebro, er klar i mælet, når hun stilles spørgsmålet: ”Kan et godt arbejdsmiljø betale sig?” Svaret er et rungende: ”Ja”.
Ikke desto mindre er virksomheden en lidt kedelig case, når emnet er arbejdsmiljø, for ID® Identity har haft ganske få udfordringer her. Arbejdsskader er stort set usete.ID Identity Kristine Lundfold

Et godt arbejdsmiljø er i høj grad også et spørgsmål om at skabe sammenhold og trivsel på arbejdspladsen, og her har vi haft stor glæde af de råd og den vejledning, vi har modtaget hos AKON. Vi bliver løbende holdt ajour med nye regler, og vi får også en række nyttige inputs om nye trends på HR-området. Tilsammen har det gjort os godt rustede til at holde fast i en velfungerende arbejdsplads. Godt arbejdsmiljø kan betale sig, fordi du får motiverede medarbejdere, som trives i jobbet og dermed leverer resultater,” forklarer Kristine Lundfold.

Hun ser det som en stor fordel at have en uvildig ekspert i arbejdsmiljø, at sparre med. Det er med til at fastholde fokus på de væsentlige områder, og arbejdsmiljøkonsulent Karin Borup Herping, AKON, er en hyppig gæst.

For selv om ID® Identity ikke rummer de store udfordringer, er der altid et område, som kan forbedres. I ”gamle” dage for eksempel brugte to medarbejdere det meste af en arbejdsdag på at tømme en container, og det foregik i dårlige arbejdsstillinger. I dag tager det samme arbejde cirka to timer. Forklaringen er en særlig, såkaldt slip sheet teknologi, som gør arbejdet meget nemmere.

På den måde oplever vi jo hele tiden, at tingene kan gøres på en anden og bedre måde, og her er det igen en stor fordel at benytte en erfaren rådgiver som Karin, fordi hun netop kommer rundt til mange virksomheder og ofte kan tage en god ide til en løsning fra én virksomhed med til en anden. Hun hjælper med det hele og ned i detaljen som indretning af den enkelte arbejdsplads med alt, hvad det indebærer,” fortæller Kristine Lundfold.

ID Identity benytter sig i øvrigt af det, man kalder en rullende APV. Det betyder, at arbejdsmiljøudvalget løbende kan foretage justeringer af APV’en i takt med, man finder nye løsninger undervejs. Her venter man ikke med en fornyelse hvert år eller hver tredje år. Også med hensyn til APV’en er AKON med på sidelinjen. Det gælder også uddannelsen af virksomhedens arbejdsmiljørepræsentanter.

 

Facts om ID® IDENTITY

ID® Identity logo

ID® er blandt Europas førende producenter af Corporate Wear. Hver eneste dag klæder de Europas virksomheder og begivenheder på og understreger den fælles Corporate Identitet hos deres kunders kunder. Hvad enten de leverer kvalitetsløsninger til vaskeri og leasingområdet, eller tilbyder sparring omkring produktudvikling, design og rådgivning, så gør de det med passion og glæde. Det er en del af deres identitet og historie gennem mere end tre årtier. Deres rødder er i Danmark, men udsynet er internationalt, og de ønsker at levere Corporate Wear, hvor kvalitet, funktionalitet, design og ansvarlighed kan betragtes som branchens bedste. www.id.dk

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

 

Åbningstider

mandag-torsdag
kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

 

etiskkodeks

 

 Link til Code of Care

pnlogo

 

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere