Cases

Akon A/S knytter virksomhedens forretning sammen med medarbejderens trivsel

 Link til FacebookLink til Linkedin

Uggerly halverer sygefraværet

 

Godt arbejdsmiljø er en god forretning. Det mener de hos el- og VVS-koncernen Uggerly Installation i Aalborg. Siden 2013 er det lykkedes nordjyderne at halvere den del af sygefraværet, der relaterer sig til arbejdsskader. Helt sige sig fri for arbejdsskader kan koncernen ikke, men der er langt færre alvorlige skader i dag end tidligere. Til gengæld er man begyndt at indberette hver eneste arbejdsskade til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, AES, uanset, hvor stor eller lille den måtte være. Det giver god mening, mener administrationschef Michael Seerup, Uggerly Installation.

UGGERLY undervisning

Jeg ved godt, at omkring 70 procent af alle arbejdsskader aldrig fører til nogen erstatning, men flere mindre hændelser, som hver især kan virke bagatelagtige, kan sagtens på den længere bane føre til en arbejdsskade eller erhvervssygdom. Lad mig nævne et eksempel fra min fortid i Forsvaret. Hvis en person ikke benytter et høreværn, når der lyder et skud, vil vedkommende næppe tage skade. Det vil han måske heller ikke efter ti skud, men efter 20 skud får han pludselig problemer med hørelsen. Dermed er skaden dokumenteret over tid, og medarbejderen er bedre stillet den dag, han måtte stå med en mén grad. Det er da en ekstra tryghed for den enkelte,” forklarer han.

Den positive udvikling hos Uggerly Installation er ikke nogen tilfældighed. Det er resultatet af en bevidst politik, som også involverer AKON. To gange har vores arbejdsmiljøkonsulent Karin Borup Herping gennemført virksomhedsrettede arbejdsmiljøuddannelser i koncernen, som i høj grad også har omfattet ledelseslaget i den ekspanderende koncern.

”Uddannelserne har været helt unikke i og med, at undervisningen har været tilrettelagt, så den tager udgangspunkt i netop vores egen arbejdsplads. Det er en fordel, fordi alle deltagere har haft en fælles reference, fælles værdier, den samme hverdag og den samme ledelse. Det giver en målrettet undervisning, hvor vi i forbindelse med undervisningen direkte kan gå ind og aftale nye tiltag på virksomheden. Det er langt mere effektivt, end hvis en medarbejder en tilfældig dag kommer med en god ide, som så måske bliver glemt,” siger Michael Seerup.

Han mener, alt er gået op i en højere enhed i kraft af underviserens engagement og personlighed, hvor også ledelsen er blevet udfordret. Et lidt kedeligt emne som arbejdsmiljø, bliver faktisk gjort spændende, hvilket Michael Seerup ikke har prøvet før, selv om han to gange har gennemført uddannelsen i Forsvaret. De ledelsesmæssige aspekter ved uddannelsen har styrket koncernen. I dag oplever administrationschefen, at mange arbejdsmiljømæssige problemstillinger løses ude på byggepladserne uden, at organisationen som sådan involveres.

Samtlige overmontører, arbejdsmiljørepræsentanter og formænd på byggepladserne har gennemført uddannelsen. Det giver mening, fordi der i de fleste store byggeprojekter er krav til prækvalifikationen om, at over- og underentreprenører stiller med mindst én medarbejder, der har uddannelsen.

 

Facts om Uggerly Installation

UGGERLY 3

Landsdækkende el- og VVS-koncern med hovedkvarter i Aalborg og afdelinger i Svenstrup, Ringsted, Birkerød, Ballerup og Malmø. Der er pt 301 medarbejdere i koncernen. En stor del af dem er beskæftiget med de tekniske installationer i HusCompagniets typehuse. Det bliver til 700 huse på årsplan. En anden stor gruppe af medarbejdere arbejder på det nye sugersygehus i Aalborg, hvor Uggerly Installation har flere entrepriser. Koncernens historie går helt tilbage til 1920.

AKON AS

Holstebro
Bjerregårdsvej 2
7500 Holstebro

 

Åbningstider

mandag-torsdag
kl. 8-15.30
fredag kl. 8-14

 

etiskkodeks

 

 Link til Code of Care

pnlogo

 

Denne side benytter sig af cookies: Læs mere